Juan Pastor ha quedat en llibertat aquest matí. Foto: Twitter (@sosciutatvella)

Juan Pastor, reconegut activista social de Santa Coloma i membre de la PAHV Gramenet, ha quedat en llibertat amb càrrecs aquest matí després que els Mossos d’Esquadra el detinguessin ahir a la tarda. Segons assenyalen diverses fonts, Pastor, de 65 anys, va ser detingut quan anava pel carrer a buscar la seva neta a l’escola. L’activista va haver de passar la nit a la comissaria i no ha estat traslladat als jutjats fins a aquest matí.

Un centenar de persones s’han concentrat avui davant dels jutjats de Santa Coloma de Gramenet per exigir l’alliberament de Pastor, mentre ell era dins de les instal·lacions. Després de sortir dels jutjats, l’activista ha agraït als veïns i veïnes que s’hagin concentrat per donar-li suport i els ha animat a “fer una societat més justa a Santa Coloma”.

La detenció d’aquest membre de la PAHV Gramenet estaria relacionada amb uns fets que van passar fa ja dues setmanes durant un desnonament amb presència policial, en el qual Pastor va participar. En aquell moment, però, com expliquen des de la PAHV, no va haver-hi cap enfrontament amb els Mossos i Pastor no va ser identificat, com sí que va passar amb altres persones presents al desnonament.

Com va recollir La Directa, aquell desnonament es va aconseguir aturar gràcies a l’acció de diversos activistes de la PAHV, els quals van tallar el carrer per evitar que fessin fora de casa seva una dona amb dos fills menors d’edat a càrrec.

Segons ha pogut esbrinar l’advocat d’Alerta Solidària que l’ha atès, Pastor està acusat de desordres i atemptat contra l’autoritat. L’advocat també ha denunciat que no ha pogut tenir accés a l’atestat policial, un fet que, assegura, vulnera el seu dret de defensa.

Els grups municipals del PSC, ERC i En Comú Podem han mostrat la seva preocupació per la detenció d’aquest activista. Els partits demanen, en un comunicat, que “s’aclareixin els fets que se li imputen i la seva situació processal”.