Set associacions del barri i ICV impulsen una enquesta ciutadana sobre el futur del barri.

Barri de Sant Crist. Arxiu

“Sant Crist té moltes necessitats i poca inversió. Què podem fer?”. Aquest eslògan resumeix la voluntat de l’enquesta ciutadana impulsada per set associacions del barri i Iniciativa per Catalunya Verds. Es tracta d’una mesura pionera que pretén implicar els ciutadans de Sant Crist en el futur del barri i que decideixin quines actuacions són prioritàries. Entre les propostes de millora que recull l’enquesta hi trobem reivindicacions històriques dels veïns com ara la construcció dels laterals de l’autopista o la construcció del CAP, i altres vinculades a la difícil orografia del barri, com ara la instal·lació de rampes i d’escales mecàniques.

El proper 11 de desembre es faran públics els resultats, que determinaran cap a on enfoquen les seves reivindicacions les entitats del barri després d’escoltar l’opinió dels seus conciutadans.

L’Associació de Veïns Sant Crist de Can Cabanyes és una de les entitats organitzadores de l’enquesta. Esteban López, un dels seus responsables, lamenta que els successius governs municipals acumulin de fa dècades promeses incomplertes, fet que deixa els habitants de Sant Crist, diu, en una situació d’indefensió.

Les entitats de Sant Crist reclamen una remodelació integral del barri que el dignifiqui i el situï al nivell de la resta de barris de la ciutat o de poblacions veïnes. I per començar, que s’instal·lin rampes i escales mecàniques perquè tothom disposi de la màxima autonomia ja que, recordem, la mobilitat és un dels grans problemes de Sant Crist.

Pels seus impulsors, l’enquesta constitueix un procés de participació modèlic. El projecte va arrancar el passat 20 de gener, en el marc d’una assemblea veïnal. Des de llavors, deu mesos de preparació en què les entitats han posat en comú les preocupacions, moltes vinculades a l’urbanisme, i les demandes i propostes per un futur millor.

Acompanyant a les entitats de veïns en aquest projecte hi trobem també una formació política: Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa. Des de l’oposició, els ecosocialistes s’han implicat en l’organització. Volen ordenar les prioritats i les necessitats dels soferts veïns de Sant Crist. L’enquesta es pot entregar emplenada a qualsevol de les entitats organitzadores.