Han assolit l’objectiu mínim i persegueixen l’òptim, 17.800 euros. Foto: Arxiu

Els veïns i veïnes del bloc Venus ja han aconseguit recaptar més de 12.800 euros, l’objectiu mínim que s’havien marcat per poder tirar endavant la demanda contra les administracions del Consorci de la Mina. De fet, la campanya de micromecenatge ‘Objectiu Venus’, que es va posar en marxa a principis de novembre, compta ja amb prop de 15.000 euros. Ara, els impulsors tenen clar que volen assolir la xifra que consideren òptima, 17.800 euros.

En una conversa amb Línia Nord, la portaveu veïnal, Paqui Jiménez, s’ha mostrat optimista i convençuda que podran aconseguir els 3.000 euros que necessiten en els més de 30 dies que tenen de marge. Si això passa, podran fer “un estudi pericial de l’edifici”. Cal recordar que aquest bloc està pendent de l’enderroc des de fa 17 anys i que, mentrestant, tampoc no s’ha arreglat, de manera que unes 190 famílies continuen vivint-hi en condicions molt precàries.

CRÍTIQUES A ADA COLAU
Per a Jiménez i la resta de veïns, el govern d’Ada Colau és actualment el principal responsable de la seva situació. Malgrat que l’Ajuntament de Barcelona forma part del Consorci de la Mina, cap representant municipal barceloní va assistir a la darrera reunió extraordinària d’aquest òrgan, que es va celebrar dilluns dia 9. És per això que demanen, un cop més, reunir-se amb l’alcaldessa i lamenten que fins ara no hagin rebut resposta a aquesta petició. “Si veiem que en uns dies no tenim cap notificació, haurem de demanar permís i manifestar-nos a la porta de l’Ajuntament”, ha avançat la portaveu del bloc Venus, que després ha sentenciat: “Si el nostre futur és a les seves mans, no ens queda altre remei”.

WhatsApp