La làmina que alguns veïns volen convertir en un parc infantil. Mariona Sanz

L’Associació de Veïns de Montigalà va ratificar en assemblea el seu suport a la decisió de l’Ajuntament de convertir la zona del parc de les Muntanyetes habilitada per acollir un llac artificial, o una làmina d’aigua per ser més concrets, en un parc infantil. De facto, ja s’està utilitzant com a tal però la petició dels veïns del barri és participar en el disseny del futur nou parc i que contingui una pista de patinatge perquè els nens hi puguin patinar amb seguretat, un sorral pels més petits, i gronxadors com a tots els parcs infantils.

La instal·lació del llac artificial data de 2003. Llavors hi havia brolladors d’aigua que omplien el llac, però ràpidament es va buidar i ara ja porta forces anys sense aigua, i els nens hi juguen a futbol o aprofiten l’àmplia extensió del llac per patinar. Ja quan tenia aigua, el llac rebia crítiques perquè s’hi acumulava molta brutícia.

Els veïns de Montigalà, que és on està ubicat el parc de les Muntanyetes, consideren que el més idoni vist l’abandó experimentat pel llac des de fa anys és reconvertir-lo en un parc infantil amb cara i ulls, i més tenint en compte que es tracta d’un barri amb força població jove amb nens petits.

La resta d’entitats veïnals del districte vuitè, no obstant, mantenen discrepàncies amb la proposta del consistori de la ciutat i es resisteixen a renunciar a tenir el llac artificial al parc de les Muntanyetes.