Un taxista col·loca el distintiu de la xarxa violeta al seu vehicle. Foto: ACN

La flota de taxistes de Santa Coloma de Gramenet ha fet un pas endavant per combatre la violència masclista. Els conductors s’han incorporat a la xarxa violeta, una campanya municipal que consisteix a habilitar espais segurs on les víctimes d’una possible agressió sexista o lgtbifòbiques puguin acudir i rebre una primera atenció abans de l’arribada dels especialistes. L’ajuntament té habilitat durant aquesta setmana un punt informatiu a la parada de taxis del centre de la ciutat per donar a conèixer el projecte i formar els conductors per dotar-los de les eines necessàries per poder portar a terme aquest acompanyament.

“Són agents amb presència a la nit que esdevenen un espai segur i de referència per a les víctimes”, explicava la directora de Polítiques d’Igualtat de Santa Coloma, Maribel Cárdenas, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Per Cárdenas, la implicació d’un col·lectiu com els taxistes és clau perquè la seva presència al carrer aporta una “dimensió multiplicadora” de la campanya i els converteix en ulls en moviment capaços de detectar situacions de violència de gènere.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL
Per altra banda, els grups municipals van aprovar a l’últim Ple una Declaració Institucional per rebutjar la comarcalització dels jutjats de violència de gènere i exigir poder mantenir la seu de Santa Coloma, a diferència del que proposa el TSJC.