CCOO denuncia onze contractacions que titlla d’irregulars. Foto: Arxiu

Els sindicats CCOO i PSU de l’Ajuntament de Badalona es troben enmig d’una baralla judicial pel sistema de contractació del consistori. Tot sorgeix d’una demanda que va fer CCOO contra l’Ajuntament perquè aquest estava fent servir el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per cobrir places vacants, un servei que s’havia acordat que s’utilitzaria només per a urgències, com prejubilacions o baixes per malalties, segons ha explicat el sindicat a Línia Nord.

La demanda presentada per CCOO només demanava a l’Ajuntament un compromís de no tornar a fer servir el SOC per a cobrir places vacants. Des del sindicat, però, assenyalen que mai no van rebre resposta per part de l’administració i llavors aquesta demanda es va transformar en un contenciós administratiu, que té la seva vista pública programada el febrer de 2020.

En total es van cobrir onze places vacants a través del SOC des de l’any 2016. La PSU destaca a Línia Nord que van oferir els seus serveis judicials a aquests onze treballadors, després que l’Ajuntament els donés la possibilitat de personar-se en el procés judicial. “El jutge pot resoldre que aquestes persones es queden sense feina”, apunten des de la PSU.

CCOO, però, assenyala que “mai no s’ha posat en dubte la vàlua personal d’aquests treballadors, sinó la forma en la qual es va fer la contractació”, ja que consideren que el sistema a través del SOC “estava pervertint l’estatut de l’empleat públic”. La PSU ha demanat en reiterades ocasions a CCOO que retirin la denúncia, ja que no volen que ningú es quedi sense feina.

Des de CCOO asseguren que dijous passat es van reunir amb la regidora de Recursos Humans, Teresa González, la qual els va assegurar que aquest govern mai no ha fet servir aquest sistema de contractació (les onze places vacants es van cobrir en el mandat de l’anterior govern municipal) i que es comprometran per escrit a no fer-lo servir. El sindicat afirma ara que amb aquest compromís per escrit ja seria suficient per retirar la demanda i que aquesta setmana s’han reunit amb els treballadors afectats per comunicar-los que en cap moment han volgut posar en perill la seva feina.