La Torre del rellotge, a Ca l’Arnúns. Redacció

Té una entrada pel barri de Canyadó i una altra pel barri de Casagemes i malgrat no estar documentat qui va planificar el jardí, el seu disseny correspon a l’estil dels jardins romàntics de l’època, amb vegetació frondosa i olorosa, camins i diverses zones amb jocs d’aigua i un llac central. Enganxat fins a connectar-hi, el visitant es troba amb el parc de Can Solei, el qual es remunta a una antiga finca agrícola del segle XVI. El parc de Can Solei és, actualment, un espai amb diferents nivells. A la part superior trobem una esplanada arbrada amb pins, que s’utilitza per a activitats de lleure.

Són les principals característiques d’aquests dos parcs que aquest diumenge van celebrar una nova jornada de les visites guiades organitzades pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb la col·laboració de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Badalona i el Museu de Badalona.

L’objectiu d’aquestes visites es donar a conèixer la Xarxa de Parcs Metropolitans de Barcelona. En el cas de Badalona s’ofereix als ciutadans un recorregut per l’espai verd més emblemàtic de la ciutat, la seva història, la seva vegetació, i els seus edificis més emblemàtics, com ara la Torre del Rellotge, que compta amb una estació meteorològica de 1883. Una bona excusa per conèixer més coses d’uns parcs per on cada vegada és més habitual trobar-s’hi atletes, lectors i fotògrafs els quals aprofiten aquesta joia convertida en els pulmons de la ciutat.

Per aquells que vulguin aprendre’n més, les visites guiades, que són gratuïtes, es faran el segon diumenge de mes, fins al 9 de gener de 2011.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram