Els professionals de l’Hospital Germans Trias i Pujol no secundaran la vaga convocada per diversos centres sanitaris de l’Institut Català de la Salut (ICS), a princispis d’octubre. L’aturada es farà en senyal de protesta per les darreres mesures que l’ICS es planteja aplicar, com eliminar hores de guàrdia, modificar horaris i suprimir temporalment alguns complements salarials.

El passat dijous els treballadors de Can Ruti es van reunir en assemblea per prendre una desició sobre la vaga i establir un seguit de mesures alternatives, a partir de l’1 d’octubre, que no afectin directament als ciutadans. La majoria va votar en contra de la vaga ja que consideren que no els afavorirà. Els facultatius han acordat actuar només d’acord amb els criteris clínics, però no econòmics, com per exemple no accelerant les altes. A més el representat del sindicat de Metges de Catalunya al Germans Trias, Pedro López de Castro, ha explicat que en cas que es tiri endavant amb les noves retallades es “podria arribar a no signar certificats de defunció”.

En referència a l’assistència durant el pont de la Constitució, el Germans Trias té previst reduïr les visites programades, pero no l’atenció a urgències ni l’hospitalització, com es fa en la resta de ponts, a l’estiu o per Setmana Santa. De moment no s’ha decidit res pel que fa a les dates.

WhatsAppEmail