Premis Trencant Invisibilitats

Guanyadors i finalistes dels Premis Trencant Invisibilitats. Foto: Ajuntament

Maite Inglés, Maria Celma, Picam Dragons i Ponts per la pau van ser les persones i entitats reconegudes durant els darrers Premis Trencant Visibilitats. Els guardons es van lliurar el passat dijous dia 17, al Teatre Zorrilla de Badalona. Es tractava a les edicions dels premis corresponents a l’any 2020, quan va haver d’ajornar-se a causa de la pandèmia, i de l’any 2022. L’edició de l’any 2021 no es va convocar perquè les restriccions sanitàries ho van impossibilitar. El guardó, que està concedit pel Consell Municipal de les Dones de Badalona, s’atorga com a reconeixement a trajectòries vitals, socials i professionals de dones i col·lectius que ajuden a posar fi als models patriarcals.

Edició endarrerida

En l’edició corresponent a 2020, la dissetena, la guanyadora en la categoria ‘trajectòria individual’ ha estat Maite Inglés, vicepresidenta honorífica de la plataforma ‘Deixem de Ser Invisibles’. En la categoria ‘projecte’ s’ha lliurat el guardó a Picam Dragons, un equip de competició de canoes integrat per dones que han patit càncer de pit. També s’ha fet entrega d’un premi honorífic a Immaculada Violant, tècnica del Servei d’Informació i d’Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament.

Guardons d’enguany

Enguany, el premi en la categoria ‘trajectòria’ s’ha atorgat a la tenista Maria Celma, pionera d’aquest esport a la ciutat. El projecte guardonat ha estat l’entitat sense ànim de lucre ‘Ponts per la Pau’, que treballa per la promoció de l’educació. Finalment, el programa radiofònic Coses de casa, que Ràdio Ciutat de Badalona ha emès fins al darrer juliol, presentat per Carles Tornero, ha rebut el premi honorífic. La segona tinenta d’alcaldia, Aïda Llauradó, va assegurar que cal “continuar reconeixent totes les dones que treballen incansablement per fer societats més justes i igualitàries”.