El polític badaloní presentant la proposta electoral als veïns del barri. Arxiu

El Partit Popular ha deixat clar a primeres de canvi quines seran les seves prioritats per les pròximes eleccions municipals: la seguretat i la immigració. El líder municipal del PP, Xavier García Albiol, no amaga quines seran els principals esquers del seu partit per atraure vots i intentar d’aconseguir l’alcaldia de Badalona. Així, Albiol ha encetat la precampanya parlant de seguretat i ho ha fet des de la Salut, barri humil i feu tradicionalment socialista a on els populars hi tenen abocades bona part de les esperances per assaltar l’alcaldia de la tercera ciutat de Catalunya.

Albiol proposa mà dura i més patrullatge als carrers. Considera que la ciutat necessita “de manera urgent i immediata” que s’incrementi el nombre de policies al carrer i promet que si governa implantarà la policia de barri amb patrulles a peu. Una policia que tindria dues funcions: la preventiva i la capacitat de reacció davant delictes o problemes de convivència.

La proposta d’Albiol no es queda aquí. També té previst suprimir les unitats de convivència (UCO) i de civisme (UCI) de la Guàrdia Urbana de Badalona que actualment estan en funcionament. L’explicació, per al candidat popular, és que aquest cos “ha de fer de policia, i el treball d’educadors d’immigrants incívics l’han de fer altres funcionaris”.