La seu també inclou una oficina de  per l’activitat pesquera a la ciutat.

Vista parcial de la nova llotja. Fanàtik Visual

Els pescadors de Badalona estan d’enhorabona amb la flamant seu que han estrenat a les instal·lacions del Port de la Ciutat. Han estat anys d’estira i arronses entre els professionals de la pesca i l’Ajuntament de Badalona, que finalment han acabat amb la cristal·lització de nous acords positius per ambdues parts. D’una banda, els pescadors aconseguien un nou espai per substituir les ins-tal·lacions obsoletes situades al costat del Club Natació Badalona i l’Ajuntament donava una espurna més de vida en un port que s’intenta revitalitzar a marxes forçades amb noves activitats que vagin més enllà de l’oci i el turisme.

De fet, aquesta nova llotja és una demanda històrica dels pescadors de la ciutat, que s’ha pogut fer realitat després d’un procés de negociació entre l’Ajuntament de Badalona, la societat Marina de Badalona, la Direcció General de Pesca i el col·lectiu de pescadors de Badalona. La negociació va culminar a finals de maig i les obres es van iniciar a l’agost.

La nova llotja permetrà als pescadors badalonins desenvolupar la seva activitat econòmica amb total dignitat ja que està preparada per acollir quinze embarcacions de pesca artesanal, amb un moll amb disset punts d’atracament i una superfície de 610 metres quadrats que inclou una oficina –que funcionarà com a centre administratiu de l’activitat pesquera de Badalona-, i un arxiu de 23 metres quadrats.

Coincidint amb l’estrena d’aquesta nova llotja es va descobrir la plaça dedicada a Quimet Costa, qui va ser durant molts anys el president de la Confraria de Pescadors de la ciutat.

UN PORT AMB ACTIVITAT

La inauguració de la nova llotja significa un pas més en la carrera a contracorrent del consistori per aconseguir omplir de vida un port esportiu que no­més aconsegueix omplir-se de màstils.

Les vendes d’amarraments van ser un èxit, però el port continuava desconnectat de la ciutat degut als nombrosos obstacles que hi havia per accedir-hi. Amb la inauguració del pont de Sant Lluc i la recent obertura del carrer Indústria, el port comença a revifar pel que fa el nombre de visitants. Durant els pròxims mesos, les immediacions del port tornaran a patir les lògiques molèsties d’unes obres que precisament serviran per obrir les instal·lacions esportives al nou passeig marítim o per instal·lar-hi el Museu del Còmic de Catalunya.

Totes aquestes actuacions es completaran amb una altra gran obra que a hores d’ara continua sent una incògnita: el canal del Port. Malgrat l’anunci realitzat a principis del mes de setembre per l’alcalde, Jordi Serra, encara no s’ha aprovat el projecte definitiu ni el finançament d’unes obres que patiran un important canvi respecte el projecte inicial però que està previst que culmini un procés d’integració que no s’acaba.