La cremada del Dimoni i el castell de focs no van ser els protagonistes de la Nit de Sant Anastasi d’aquest any. En una vetllada atípica marcada per l’actual situació sanitària, els Diables de Badalona van assumir els galons i van desfermar la polèmica amb els seus punxants ‘versots’, que enguany apuntaven especialment a l’alcalde Xavier García Albiol. La colla va titlar entre d’altres de “feixista” i “racista” el popular, fet que va portar els regidors del PP a abandonar l’acte central de les Festes de Maig.

“Em produeix molta tristor que una entitat teòricament cultural utilitzi la Festa Major per insultar-me. La crítica sempre és acceptable, els insults no. Lamento l’espectacle tan lamentable que han presenciat les famílies amb nens petits”, assenyalava punyent Albiol en un missatge a través de les xarxes socials. Des de diversos grups de l’oposició van titllar el batlle de falta de “responsabilitat” i d'”intolerància” pel fet que els regidors del PP marxessin de l’acte abans de la cloenda i asseguren que els versots són sempre molt crítics amb el govern local, independentment dels colors del partit.

Malgrat la polèmica, els Diables també van dedicar uns versos a l’antiga fàbrica de la Mobba en solidaritat amb la lluita dels artistes i d’un grup de veïns per evitar l’enderroc total de l’espai per construir-hi una plaça que proposa el consistori.