candidats psc

Els candidats socialistes al Baix Besòs amb Salvador Illa. Foto: Jordi Pujolar/ACN

Els candidats del PSC al Barcelonès Nord s’han reunit aquest matí amb el primer secretari del partit, Salvador Illa, a Sant Adrià del Besòs. Com a missatge principal, els alcaldables han retret a la Generalitat que hagi “descuidat” històricament el Baix Besòs. “Som l’únic nord pobre geogràfic i aquesta situació s’ha de revertir”, ha etzibat l’alcalde de Badalona i candidat a la reelecció, Rubén Guijarro.

Més habitatge públic, inversions en seguretat o infraestructures, una millor gestió de la sequera o l’impuls econòmic del territori són algunes de les necessitats que els alcaldables han posat sobre la taula. Illa ha afirmat que el Besòs és “part essencial” de Catalunya i, amb motiu del 28M, demana concentrar el vot en opcions socialistes per poder “corregir la vulnerabilitat i treure profit a les seves potencialitats”.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete ha reivindicat el “compromís municipalista” del PSC com a eina clau per potenciar les “necessitats i oportunitats” de l’espai del Besòs. “Hem de reivindicar-ho al món supramunicipal perquè el món municipalista ja ha fet els deures”, assegura.

Més inversió en habitatge, polítiques socials i coneixement

Cañete ha destacat la necessitat que hi hagi més inversió pública en habitatge o polítiques socials, entre d’altres. “Són necessitats que sempre hem posat sobre la taula”. El candidat socialista a Montcada i Reixac, Bartolomé Egea, afegeix també que la seguretat és una “política primordial” en la que també calen majors inversions.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va més enllà i demana que el Besòs pugui ser “referència” del coneixement. A més del hub audiovisual de les Tres Xemeneies, Parlon ha destacat el projecte biomèdic de Can Ruti i el Campus de l’Alimentació de Santa Coloma com a pols estratègics.

En l’àmbit mediambiental, Parlon ha lamentat la gestió de la sequera, tant a Badalona com a Santa Coloma, per les fuites de les canonades de l’ACA: “En moments de sequera cal actuar amb determinació perquè aquesta aigua no es perdi”. Guijarro, per la seva banda, ha fet una crida també a posar el focus en la recuperació del litoral.

Crida per donar continuïtat als ajuntaments socialistes

L’alcalde de Badalona ha aprofitat també l’acte dels socialistes al Baix Besòs per alertar dels “riscos” que podria suposar un mal resultat del PSC, en clara al·lusió al retorn de Xavier Garcia Albiol (PP) a l’alcaldia: “Que el que hem aconseguit no es perdi en aquestes eleccions si altres opcions polítiques lideren el municipi”.

És per això que també el líder del partit, Salvador Illa, ha demanat concentrar el vot en opcions socialistes el 28M. Illa  ha apel·lat al votant socialista de tota la vida que s’ha vist seduït per altres opcions polítiques en altres convocatòries electorals: “Volem mantenir en marxa els municipis on governem i posar en marxa els que no governem per generar prosperitat, protegir els ciutadans i aixecar l’autoestima”.