Els comerciants confien en el bon temps per remuntar la crisi. D.G.

La campanya de rebaixes d’hivern va començar bé, i els comerciants del Passeig de La Salut es fregaven les mans després d’un Nadal bastant fluix. Les tres primeres setmanes de rebaixes, els botiguers van notar un augment del 15% respecte l’any anterior. Però mica en mica el volum de vendes va anar a la baixa, donant com a resultat una campanya massa llarga i difícilment sostenible. L’associació de comerciants del passeig adverteix fa anys que aquestes rebaixes tenen un duració excessiva, i que el petit comerç pateix molt per superar-les. Els botiguers, sobretot els del sector tèxtil, afirmen que els clients ho tenen tot comprat a finals de gener, i que l’espera fins a principis de març és com una travessia pel desert. Ara, els comerciants confien en una bona campanya de primavera-estiu per recuperar-se d’un febrer bastant gris. Per sortir airosos, demanen la complicitat dels clients del barri, i confien en el bon temps. I és que tot just fa un any, a Badalona nevava, i difícilment és podia donar sortida a les col·leccions d’estiu.

El petit comerç ha estat un dels principals damnificats per la crisi, durant la qual han hagut de patir les agressives campanyes de les grans superfícies. En aquest sentit, la postura de l’Associació de Comerciants del Passeig de La Salut respecte el Màgic Badalona o el futur Corte Inglés no ha canviat: opinen que la ciutat no necessita més equipaments comercials. El sector que més ha notat la crisi a la zona ha estat el tèxtil, que ha vist com un 10% de les seves botigues havien d’abaixar la persiana. Mica en mica, però, sembla que el sector serveis, i sobretot l’alimentari, comença a remuntar la crisi al barri de La Salut.

Les botigues ja preparen campanyes per dinamitzar el comerç de proximitat. Demanen, també, la complicitat de la clientela. Per això organitzen activitats com el “fora stocks”, i surten al carrer amb els darrers articles de la temporada coincidint amb el final de les rebaixes.