Asseguren que la campanya del PP contra la immigració irregular els està perjudicant.

L’Associació de Comerciants del centre comercial del Passeig de la Salut reuneix 110 botiguers. Arxiu

L’Associació de Comerciants del centre comercial del Passeig de la Salut, que agrupa més d’un centenar de comerços del barri, denuncia que la campanya del Partit Popular contra la immigració irregular és perjudicial per als seus interessos. Rafael Pavón, responsable de l’entitat, assegura que la publicitat de “malestar i inseguretat” que fa el PP del barri de la Salut dissuadeix a gent de barris propers i de poblacions com Santa Coloma de Gramenet o Sant Adrià del Besòs de venir a comprar a les botigues del barri. També adverteix que ja hi ha hagut casos d’operadors que s’havien interessat per ins­tal·lar-se al Passeig de la Salut i que després de la visita del líder municipal del PP, Xavier Garcia Albiol, amb una eurodiputada francesa, s’ho han repensat.

Amb tot, Rafael Pavón té clar que el pitjor problema que ara mateix tenen els comerciants de la Salut és la mala publicitat que el PP fa del barri. Per contrarestar aquesta situació, els comerciants de la Salut volen endegar una campanya de contrapublicitat per realçar el co­merç de proximitat que s’hi fa i deixar clar que és un bon lloc per establir-hi un negoci amb futur.

Pavón lamenta la imatge que s’ha donat del barri, esdevenint el focus d’atenció dels mitjans de comunicació de tot l’estat, i destaca, en contraposició, l’activitat comercial, la vida de barri i les bones comunicacions. “La Salut té un eix comercial important, amb potencial per a molts emprenedors”, conclou el dirigent associatiu.

Com a tot arreu, la crisi està afectant les vendes. Segons l’Associació de Comerciants del centre comercial del Passeig de la Salut, els sectors que més pateixen els efectes de la crisi, i també la proximitat del centre comercial Màgic Badalona, són el tèxtil i el calçat, i els que menys, l’hostaleria, l’alimen­tació i les drogueries i perfumeries.

L’Associació de Comerciants del centre comercial del Passeig de la Salut reuneix a 110 comerciants del barri, un deu per cent del qual són d’origen estranger, la majoria xinesos i pakistanesos. Pavón destaca que la convivència amb ells és positiva, i que mantenen una relació perfecta amb la resta de membres de l’entitat ja que tenen un caràcter participatiu. Dels 110 comerciants adherits a aquesta entitat, un 70 per cent són també veïns del barri.