Guàrdia Urbana de Badalona

Vehicles policials en una imatge del mes de maig. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament i els sindicats de la policia local afluixen la tensió de les darreres setmanes i ja parlen de “predisposició de diàleg” per negociar la millora de les condicions de feina de la Guàrdia Urbana, segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar Línia Nord a través de fonts municipals.

Aquestes mateixes fonts asseguren que de la setantena de baixes que es van registrar fa dos divendres, 55 agents ja han tornat a la feina, i que la situació en general és de “normalitat”. Ara, les dues parts esperen el següent pas, que per al consistori passa per “obrir una taula de negociació entre les parts implicades”.

Raúl Pérez, secretari general del sindicat SIP-Fepol, explica que la tornada a la feina progressiva d’alguns companys s’explica perquè “s’ha vist clar que l’Ajuntament no cediria a cap xantatge”, i que la negociació es fa a la taula: “Des del nostre sindicat volem continuar negociant, arribar a acords i aconseguir millores”, assegura Pérez, que recorda que encara hi ha hores extra impagades, i que la realització d’aquests serveis extraordinaris es continuaran sense produir fins que no s’abonin els pagaments pendents.