Tanatori Litoral

Imatge del Tanatori Litoral, al barri de La Catalana. Foto: Línia Nord

Nou revés de la justícia al moviment veïnal contra el Tanatori Litoral, a Sant Adrià. La Sala III del Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat per l’Associació Stop Crematori contra els forns crematoris, operatius des del desembre del 2019. Els ambientalistes demanaven que s’apliqués la llei que regula la construcció de nous cementiris. Aquesta llei estableix que aquests s’han de situar a almenys 500 metres de zones poblades. Segons el Suprem, però, aquesta normativa “no és d’aplicació en el cas de construcció de forns crematoris”. Tant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com el jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona ja havien fallat inicialment a favor de la construcció i posada en marxa del tanatori amb forns crematoris.

El Suprem defensa que “no és el mateix un cementiri, destinat a la inhumació de cadàvers, que un crematori, destinat a la incineració de cadàvers”. Tot i admetre que les dues activitats han d’estar regulades amb relació al risc potencial per a la salut i el medi ambient, el tractament normatiu d’una i altra, diu, és “diferent”.

Assemblea urgent

La Plataforma Stop Crematori, un cop coneguda la notícia, ha convocat una assemblea extraordinària per a la tarda d’avui divendres, a la seu de l’Associació de Veïns de Sant Joan Baptista, per tal “d’analitzar a fons els arguments i l’aplicació de la sentència”, han explicat al seu perfil de Twitter.