Les destrosses al Pont del Petroli de Badalona van centrar totes les mirades. Foto: Twitter (@oriolllado)

El Pont del Petroli de Badalona partit en dos. Aquesta és la imatge més colpidora que ha deixat el temporal d’aquests últims dies al Barcelonès Nord. El fort onatge va provocar que uns quinze metres de llosa de formigó i fusta del tram final del pont caiguessin al mar, concretament els de la connexió entre la passera i la plataforma. Els desperfectes són pitjors que els del temporal del 2017, i l’Ajuntament de Badalona ja va anunciar ahir mateix que prepara un decret d’emergència per fer-hi front.

De fet, el tinent d’alcaldia de Govern i Territori i ara alcalde accidental pels problemes de salut d’Álex Pastor, Rubén Guijarro, va explicar que s’ha posat sobre la taula la possibilitat de decretar l’àrea del Pont del Petroli com a zona catastròfica i va anunciar que contactaran amb la delegació del govern espanyol a Catalunya per veure com els poden ajudar econòmicament per fer front a la reparació d’aquest emblema de la ciutat. Guijarro va assegurar que tant la Generalitat com el govern espanyol ja han transmès a l’Ajuntament el seu suport. “Ens han expressat el seu compromís que per la via del decret d’emergència les actuacions seran ràpides”, va indicar.

El Parc Fluvial del Besòs es va haver de tancar per inundació, amb un riu que es va desbordar

En aquest sentit, va explicar que ja “s’ha començat a redactar l’encàrrec a l’enginyeria que ha de permetre fer la inspecció aèria i submarina per determinar les tasques que s’hauran de fer per reparar el pont i el cost d’aquesta intervenció”.

MÉS ENLLÀ DEL PONT
Sigui com sigui, el Pont del Petroli partit en dos no és l’única imatge colpidora que ha deixat el temporal al Barcelonès Nord. A Badalona mateix, el pas subterrani de l’avinguda Martí Pujol va quedar totalment inundat i es van tancar les instal·lacions esportives municipals per precaució. De fet, el Palau Municipal d’Esports va patir desperfectes en diverses plaques de la coberta.

Però si algun altre punt va competir amb el Pont del Petroli pel que fa a l’espectacularitat de les imatges va ser el Parc Fluvial del Besòs, que es va haver de tancar per inundació. L’Ajuntament de Santa Coloma també va decidir suspendre totes les activitats en instal·lacions esportives cobertes i descobertes i la ciutat va patir diversos desperfectes en arbres i mobiliari urbà a causa del vent.

A Sant Adrià de Besòs, l’edifici del poliesportiu municipal Marina Besòs va patir l’impacte de la llevantada. El vent va arrencar part de la coberta i els Bombers hi van haver d’intervenir. Això va obligar a tancar aquest equipament, però no hi va haver afectacions personals. Els arbres caiguts també van ser una imatge recurrent a la ciutat, que va decidir tancar els centres educatius i suspendre totes les activitats a l’aire lliure. A més, a causa del fort onatge, un tros de dic del Port del Fòrum es va trencar.

15 metres de llosa de formigó i fusta del tram final del Pont del Petroli van caure al mar

En el cas de Tiana, l’Ajuntament també va decidir anul·lar l’activitat escolar a tots els centres municipals i recomanava evitar desplaçaments i activitats a l’aire lliure. De fet, les incidències a la via pública es van acumular: arbres i murs caiguts i despreniments van ser la tònica d’aquests dies. Com a precaució, es va tancar l’accés a la Plaça dels Peixos.

A Montgat, la pluja i el vent van ocasionar desperfectes a la Biblioteca Pública Tirant lo Blanc i el pas soterrat de la Torre de Guaita va quedar inundat. Un mur del camí Ral també va cedir i un arbre centenari del carrer 11 de setembre va caure pel vent, complicant la circulació, que va ser una altra de les grans damnificades d’aquests dies complicats.