Téllez al Tribunal Suprem el passat 23 de febrer. Foto: Twitter

El Tribunal Suprem ha confirmat l’absolució de l’exregidor de Guanyem a l’Ajuntament de Badalona José Téllez pel cas dels cartells de l’1-O. Téllez -que va ser absolt per l’Audiència de Barcelona pels mateixos fets- va ser citat el passat 5 de febrer després que l’alta cambra admetés a tràmit el recurs presentat al respecte per la Fiscalia, que demanava revocar l’absolució de l’exregidor en considerar que era “il·lògica i irracional”. Finalment, però, el Suprem ha decidit rebutjar el recurs del Ministeri Públic.

Segons avança RAC1, l’alt tribunal ha fallat a favor de l’exregidor en considerar que no va cometre un delicte de desobediència perquè no va rebre cap ordre a la qual pogués desobeir. Recordem que Téllez va ser condemnat pel Jutjat Penal número 7 de Barcelona a pagar més de 4.000 euros per retirar els cartells requisats a uns activistes d’Òmnium Cultural dies abans de la celebració del referèndum d’independència d’un cotxe de la Guàrdia Urbana de Badalona sense el permís dels agents.

El regidor va recórrer la sentència i finalment va ser absolt per l’Audiència en considerar que no hi havia prova de càrrec per enervar la presumpció d’innocència de l’exregidor ni cap “requeriment exprés” dels policies perquè no toqués el material requisat.