servei de cangur

‘Temps per cures’ ofereix servei a equipaments i domicilis. Foto: C. Serarols

L’Ajuntament de Tiana ha impulsat un programa de servei de cangur gratuït per a les families del municipi. Es tracta d’una iniciativa en col·laboració amb la Generalitat i el Consell Comarcal del Maresme.

S’ofereixen tres tipus de serveis. El primer serà els dissabtes al matí de 9 a 14 h a l’Escorxador. En segon lloc, s’oferirà el servei a través d’activitats organitzades en què participa l’Ajuntament de Tiana, com ara programacions culturals, esportives i socials, entre d’altres. Per últim, també hi ha l’opció del servei a domicili per a infants de 0-3 anys. Aquest es farà segons una valoració de serveis socials i tindrà, com a condicions, que serà d’un màxim de dues hores i es podrà solicitar només una vegada al mes.

Sobre la mateixa temàtica també hi ha novetats a Montgat. L’Ajuntament s’ha incorporat al programa ‘Temps per Cures’, que ofereix el Consell Comarcal del Maresme, i ha posat a disposició dos equipament municipals per donar un servei de cangur en espais municipals, tal com contempla la iniciativa.

D’aquesta manera, l’Escola d’Adults Timó i l’Institut Thalassa estaran oberts, respectivament, a infants de 0 a 3 anys i de 6 a 12 de les families de Montgat que sol·licitin aquest servei. Cada infant podrà gaudir de quatre torns setmanals i, com en el cas de Tiana, també s’ofereix un servei a domicili. Els dos municipis prioritzaran, en el cas que la demanda sigui alta, aquelles families que formin part del programa ‘Temps per Cures’, promogut pel departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat.