Líquid negre

Ampolles amb el líquid negre recollides pels veïns. Foto: AV del Remei

Els veïns del barri del Remei de Badalona han alçat la veu per protestar per les emissions i presumptes abocaments de la fàbrica Necto. Aquesta empresa dedicada a la producció de pastilles de fre fa temps que està en el punt de mira per l’emissió a l’aire d’una substància que provoca irritació a la gola quan es respira. “Hi ha dies que és horrorós. No ho pots respirar perquè t’ofegues”, explica Ángel García, president de l’Associació de Veïns del Remei, que assegura convençut que la substància prové de la Necto, l’única fàbrica d’aquesta mena que hi ha a la zona.

Des de fa unes setmanes, però, els veïns també han detectat acumulat a les proximitats de les instal·lacions la presència d’un líquid negre que emanaria d’un dels accessos a la seu de la companyia. Alertats per les denúncies veïnals, una patrulla de la Guàrdia Urbana de Badalona es va personar a la fàbrica i va aixecar una acta en relació amb les emissions. “Estem esperant una resposta de l’Ajuntament per saber que han trobat. Si no ens diuen res, hem pensat de portar alguna de les ampolles amb el líquid negre que hem recollit a un laboratori perquè les analitzin”, explica García, que confia que el canvi de govern agilitzi el procés per solucionar la problemàtica.

Per la seva banda, el consistori assegura que la fàbrica té totes les inspeccions al dia i que encara no tenen suficient informació que certifiqui que el líquid prové de la Necto. Tanmateix, els tècnics de Medi Ambient estan treballant amb l’empresa per poder realitzar noves proves al respecte.