El regidor del PSC a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs Juan Carlos Ramos va fer efectiva la seva renúncia al càrrec dilluns després que un jutge el sentenciés a nou anys d’inhabilitació pel cas de la vigilància de pisos del barri de la Mina. “Podria seguir al càrrec, però marxo per responsabilitat. Considero injusta la sentència i soc innocent”, va explicar Ramos, que va assegurar que té la consciència tranquil·la i que arribarà fins al final perquè tota la veritat surti a la llum.

El ja exregidor socialista va prendre la paraula a l’inici de la sessió ordinària del Ple celebrada aquest dilluns per anunciar el seu comiat “momentani” i ha tingut paraules d’agraïment per a la seva família i per a la resta de membres del consistori, inclosos els representants dels grups de l’oposició. “Em van oferir un any d’inhabilitació i no el vaig acceptar. Em volen condemnar per signar uns contractes que també han estat firmats en les mateixes condicions per persones diferents abans i després de mi”, apuntava Ramos, que va recordar els seus 13 anys de trajectòria al consistori adrianenc i va finalitzar el seu discurs amb el crit “Visca el barri de la Mina i visca Sant Adrià!”.

La renúncia del regidor va eclipsar un Ple on els grups també van presentar una declaració institucional per defensar el projecte del Hub Internacional de Coneixement per al Desenvolupament Sostenible i la Pau a les Tres Xemeneies i on les forces d’esquerra -tots els grups excepte Ciutadans- van aprovar mocions en suport del poble sahrauí i en defensa de la llengua catalana.