Rubén Guijarro (PSC) ofereix ara a Dolors Sabater (Guanyem) repartir-se l’alcaldia. Foto: Arxiu (ACN)

No ha hagut de passar gaire estona des que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha obert la possibilitat en públic fins que els socialistes de Badalona ho han concretat: ofereixen ara a Dolors Sabater (Guanyem) repartir-se l’alcaldia el que queda de mandat a parts iguals, primer ella –fins al novembre del 2021– i després Rubén Guijarro, el candidat socialista. Tot plegat després que fins avui haguessin afirmat per activa i per passiva que Sabater no seria alcaldessa amb els seus vots.

A hores d’ara, les cinc formacions progressistes que han de fer possible l’acord –Guanyem, PSC, ERC, els comuns i JxCat– estan reunides amb aquesta nova proposta dels socialistes damunt la taula. Fa poca estona la secretària general adjunta i portaveu d’ERC Marta Vilalta ja ha avançat que si hi ha acord entre Guanyem i el PSC, els republicans s’hi sumaran. Tanmateix, el president d’ERC Badalona, Alex Montornès, ha assegurat via Twitter que “l’última paraula” sobre el seu posicionament el tindrà l’assemblea badalonina.

A les 16h estava prevista una roda de premsa de Sabater, que de moment s’ha endarrerit a dos quarts de cinc. L’expectativa a Badalona és màxima.