El candidat del PSC a l’alcaldia de Badalona, Rubén Guijarro. Foto: Estefania Escolà / ACN

El PSC ha decidit descartar la proposta que ahir va posar sobre la taula Guanyem en la segona reunió a cinc bandes entre les forces progressistes de l’Ajuntament de Badalona. La formació liderada per Dolors Sabater va oferir als socialistes dues tinences d’alcaldia importants a canvi de ser investida alcaldessa sense cartera, és a dir, sense tenir assignada la gestió en cap àmbit concret. Com a contraoferta, els socialistes proposen ara a Sabater una vicealcaldia per a la recuperació social i econòmica.

En una entrevista a El Periódico, el candidat socialista, Rubén Guijarro, ha detallat aquesta contraoferta. “El PSC proposa a Sabater un lideratge compartit a Badalona mitjançant una vicealcaldia plenipotenciària per liderar la reconstrucció de la ciutat”. Això sí, amb Guijarro d’alcalde, el qual ha argumentat que veten Sabater d’alcaldessa perquè “ja va demostrar no saber cohesionar governs”.

Tot plegat arriba després que a principis de setmana el PSC hagués intentat seduir sense èxit els representants d’ERC per donar llum verda a una alcaldia compartida entre el candidat socialista, Rubén Guijarro, i el líder dels republicans a Badalona, Alex Montornès. Una proposta que va desencadenar una tempesta sobre ERC.

Amb tot, Guanyem i PSC afronten els últims dies de negociacions abans del ple convocat per a dimarts vinent a les 12h amb les posicions encara molt allunyades. La majoria absoluta a Badalona se situa en els catorze regidors i és necessari el vot dels cinc partits que es van reunir ahir -Guanyem, ERC, PSC, comuns i JxCat- perquè pugui prosperar una opció diferent de la d’Albiol. Si les negociacions fracassen, el líder del PP seria investit per majoria simple en tant que llista més votada.