El PSC de Tiana, encapçalat per Albert Sales, portarà al pròxim ple municipal una proposta de resolució que demana que l’Ajuntament declari l’emergència climàtica al poble. Les polítiques contra el canvi climàtic són l’eix vertebrador del programa dels socialistes i aquesta proposta de resolució ho confirma, alhora que vol respondre a les reivindicacions ciutadanes i de les entitats.

Amb aquesta acció, el PSC vol instar el consistori a dissenyar un full de ruta vinculant referent a totes les polítiques d’expansió urbana, comercials i de mobilitat perquè vagin en la línia de la lluita contra el canvi climàtic. Entre altres, el PSC proposa incentivar l’ús de les energies renovables, el transport públic net, l’alimentació de km0, la conscienciació i educació ciutadana i l’ocupació verda.

“Som els únics que abanderem la lluita contra el canvi climàtic al poble”, asseguren des del PSC, argumentant que, malgrat que aquest és un assumpte internacional, “són els ajuntaments els que han de liderar les lluites contra el canvi climàtic”. “No amb discursos ni amb pegats”, adverteixen, “sinó amb una estratègia global i ambiciosa”.

Els socialistes recorden que “fa trenta anys que va quedar clar que l’espècie humana es dirigeix cap a la catàstrofe si no es tallen dràsticament les emissions de carboni” i alerten que “els que patiran més del 50% dels efectes de l’escalfament global són responsables només del 10% de les emissions”. “Els que menys contribueixen al canvi climàtic són els que més el patiran: per països, per classes i per capacitat econòmica”, afegeixen. “Les emissions també són cosa de rics o pobres”, conclouen.

Contingut elaborat amb la col·laboració del PSC de Tiana.