El PSC i Guanyem-ERC es van reunir divendres. Foto: Twitter (@GuanyemBDN)

El PSC busca suports per investir el seu candidat, l’alcalde Álex Pastor. Fa una setmana els socialistes van començar la primera ronda de converses amb el candidat de Junts per Catalunya (JxCat), David Torrents. Aquesta setmana els representants del PSC -el regidor Rubèn Guijarro i la secretària d’Organització Raquel López – s’han reunit amb La Badalona Valenta i els comuns.

Guijarro explica a Línia Nord que també es reuniran amb el PP i que amb la candidatura de Dolors Sabater tenen pendent una segona trobada per valorar les opcions de formar un govern alternatiu a Xavier García Albiol (PP). El regidor socialista assenyala també que des de Badalona en Comú Podem van plantejar la possibilitat de fer una reunió a tres amb la coalició de Guanyem i ERC. Guijarro afirma que no veuen “cap problema” en fer aquesta reunió.

Això sí, des del PSC deixen clar que l’única opció que valoren és la investidura del seu candidat. “Els resultats del 26-M avalen els nostres 10 mesos de govern i la persona que més consens genera per ser alcalde és Pastor”, diu Guijarro.

El regidor socialista subratlla que fins ara les sensacions amb tots els partits són positives. “Estem bastant d’acord amb l’anàlisi, fins i tot, segurament, amb el PP, malgrat que encara no ens hàgim trobat”, apunta Guijarro, assegurant que tots han estat d’acord amb les dues prioritats per al pròxim mandat: la modernització de l’administració i solucionar el problema de l’habitatge.

Des del PSC defensen que la Badalona Valenta hauria de votar Pastor per evitar un govern d’Albiol. “Depèn d’ells: nosaltres proposarem Pastor a la investidura. Estarem encantats que ens votin. Però sabem que és una decisió complicada”, afirma Guijarro.