El Consell Econòmic i Social de Badalona d’aquest dijous. Foto: Badalona En Comú Podem

La primera convocatòria del Consell Econòmic i Social de Badalona des de l’entrada al govern local de Xavier García Albiol va estar marcada per la no participació del grup del PSC. Els socialistes van decidir abandonar la llargament reivindicada sessió com a mesura de protesta pel veto al grup de restauradors Forquilla Badalona, que finalment no va ser convidat a la reunió malgrat les reclamacions de l’oposició en bloc.

“El PP s’ha negat que l’entitat tingues veu. Per aquest motiu hem complert amb la nostra paraula de no participar en el Consell. La urgència donada la situació actual fa que anem tard”, apuntava al respecte el regidor Jordi Subirana a través d’un missatge a les xarxes socials.

Tanmateix, la sorpresa va ser que el president de Forquilla Badalona, Edgar Sánchez, sí que va acabar assistint a la reunió en representació del Fòrum de Turisme de Badalona. La seva presència, però, va ser recriminada pel govern local -al·ludint que l’entitat a la qual representava no té “activitat”-, però a petició expressa de la resta de grups presents a la sessió i d’algunes de les agrupacions se’l va permetre intervenir.

TAULES I PROMOCIÓ
“El Consell arriba tard i excloent actors fonamentals per a l’economia de la ciutat. Considerem necessària la reactivació de taules de treball creades pel nostre govern per aconseguir un Pla de Xoc Integral”, assenyalava sobre la reunió la portaveu de Badalona En Comú Podem, Rosa Trenado. Des de Guanyem, la regidora Carme Martínez va tornar a insistir -tal com ja va fer en la reunió entre l’oposició i les entitats del passat 2 de juliol- en la necessitat d’impulsar urgentment alguna acció o campanya per promocionar la ciutat, una de les grans reivindicacions de les agrupacions.