Alguns components de la nova instal·lació a la Sala Albéniz. Fotos cedides

Les obres a la Sala Albéniz de Tiana van ser la primera fase del projecte de construcció d’un cinema. En un informe al qual ha tingut accés Línia Nord, el secretari municipal confirma que el passat 30 de novembre es va entrar per registre un pla tècnic que preveia la instal·lació dels “equips de projecció i so” necessaris per adequar l’espai per acollir projeccions cinematogràfiques. La proposta va ser presentada a tall de donació pel regidor d’Urbanisme i Habitatge, Mateu Hernández, i comptava amb un pressupost total de més de 48.000 euros, valor que coincideix amb l’estimació de la proposta del cinema que es va presentar als pressupostos participatius.

L’expedient del projecte dividia les obres en dues fases diferents: una primera que feia referència a la instal·lació dels subministraments i el cablejat necessari –que es correspon amb l’actuació que ja s’ha fet a la sala– i una segona que preveia els processos tècnics per poder connectar aquest sistema amb un potent equip d’àudio i vídeo. Les dues actuacions sumen un total de més de 23.000 euros –la resta fins a arribar als 48.000 fan referència al material–, dels quals només s’haurien executat els 12.433 corresponents a la primera fase de la instal·lació.

L’informe del secretari municipal també apunta que la proposta de donació d’Hernández encara no ha estat presentada “formalment” a la Junta de Govern Local i no descarta que l’inici de les obres es tractés en la reunió que acostuma a celebrar l’executiu després de les juntes.

NOU PLE EXTRAORDINARI
El grup de Junts per Tiana ha forçat la convocatòria d’un Ple extraordinari per esclarir el cas de les obres a la sala i on es proposarà crear una comissió d’investigació amb sessions públiques.