Presentació del primer balanç del projecte Àngels. Ajuntament

Més entitats i, per tant, més força. El projecte Àngels nascut l’any passat de la mà de l’Institut Gaudí de la construcció, situat al barri de Montigalà, el Gremi d’Instal·ladors (AEMIFESA) i la Fundació Privada Llegat Roca i Pi per remodelar habitatges de persones amb pocs recursos i una situació vulnerable creix també amb dues noves voluntats: fomentar l’ocupació de persones que es troben a l’atur i treballar amb la col·laboració de la Fundació Ateneu de Sant Roc.

Els objectius d’aquest projecte quan es va iniciar, l’octubre de l’any passat, es fan imprescindibles per Badalona Serveis Assistencials (BSA), l’ens municipal que es troba a diari amb persones amb aquest tipus de necessitats: persones sense recursos o bé dependents o bé amb mobilitat reduïda que no poden viure a casa seva, molt degradada pel pas del temps.

Així, el nou conveni, signat la setmana passada estableix que la Fundació Privada Llegat Roca i Pi finançarà el cost dels materials que siguin necessaris per a actuacions de fins a un màxim de 50.000 euros. L’Institut Gaudí de la Construcció cedirà el seu espai i, a més, i juntament, amb el Gremi d’Instal·ladors s’encarregaran d’aportar alumnes perquè desenvolupin el seu programa de practiques en les remodelacions de les llars. Pel president del Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord, Ambrós Martínez, es tracta d’una oportunitat per estudiants per desenvolupar les seves pràctiques en un projecte merament “solidari” i, impulsar, d’aquesta manera la seva carrera professional. En el cas de les persones a contractar serà la Fundació Ateneu de Sant Roc qui farà una selecció dels manobres que estiguin a l’atur i necessitin de forma urgent una feina, tal i com ha explicat el President de la Fundació, Salvador Figuerola. Finalment, Badalona Serveis Assistencials s’encarregarà de la coordinació social dels beneficiaris del servei.

LA MAJORIA PER LA GENT GRAN

El projecte Àngels es va saldar l’any passat amb un total de 33 arranjaments en domicilis particulars, la majoria dels quals (un 52%) a persones majors de 65 anys. Segons xifres cedides per l’Ajuntament de Badalona el 30% de les intervencions que es van realitzar corresponien a llars de famílies amb risc d’exclusió social i el 15% presentaven algun tipus de malaltia mental. La resta dels beneficiaris han estat col·lectius que presentaven alguna discapacitat psíquica, física o sensorial. Pel president de la Fundació Llegat Roca i Pi ha estat un èxit que la majoria de persones (més del 70%) quedessin satisfetes de participar en el projecte. A més, la Gerent de Badalona Serveis Assistencials, Mariàngels Cabezas, assegura que s’ha cobert tota la demanda que havien detectat en els seus serveis socials. La majoria de remodelacions que s’han fet a les seves llars han estat relacionades amb activitats de pintura, paleteria, fusteria instal·lacions tècniques i compra d’electrodomèstics. El total d’hores dedicades a aquests serveis ha estat de 1.639, amb un cost estimat de mà d’obra superior als 30.000 euros i 10.000 euros més en materials.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram