El Femení Sant Adrià jugarà aquesta temporada a la Lliga Femenina 1. Foto: Snatt’s Sant Adrià

Enguany, un dels principals ambaixadors de Sant Adrià més enllà de les fronteres de la ciutat serà l’Snatt’s Femení Sant Adrià, el club de bàsquet de la ciutat que aquesta temporada disputarà la Lliga Femenina 1, la màxima competició estatal. El club va certificar l’ascens a l’abril i des d’aleshores són molts els que esperen amb il·lusió veure com l’Snatt’s competeix d’igual a igual amb equips espanyols punters.

Tot i que encara falten uns dies perquè comenci la lliga, els adrianencs tindran una bona oportunitat per anar fent boca coincidint amb la Festa Major. I és que les jugadores del primer equip del club seran les encarregades de fer el pregó el dijous 7 de setembre a les set de la tarda a la plaça de la Vila. “Per a nosaltres és un orgull i estem molt contents. És un reconeixement a la temporada que han fet les jugadores i a la trajectòria del club”, diu el president del femení Sant Adrià, José Aneas.

Per al president, el pregó és una bona oportunitat per tornar a celebrar amb la ciutat els èxits esportius de l’entitat, però també per donar-la a conèixer a aquelles persones que no segueixin l’esport local. “Volem projectar la imatge del nostre club a la ciutat. Molta gent encara no ens coneix”, explica Aneas.

ELS PARTITS, UNA FESTA
Aneas, però, no vol que aquesta comunió entre el club i la ciutat s’acabi quan les jugadores finalitzin el seu pregó. El club vol aprofitar l’ascens a la Lliga Femenina 1 per convertir cada partit a casa en una festa. “Volem dotar els partits d’un valor afegit organitzant activitats prèvies que encara estem estudiant”, avança el president, que confia que aquesta aposta serveixi per acostar més gent al poliesportiu Marina Besòs.

La primera prova de foc per posar a prova aquest model serà el 4 d’octubre. Aquell dia les liles s’estrenaran a casa contra l’IDK Guipuzkoa en la segona jornada del campionat, en una jornada intersetmanal.

La primera es disputarà de forma unificada a Madrid el 30 de setembre contra el Gernika Bizkaia.

LA IMATGE DE LA CIUTAT
A banda de la resposta que la ciutat tingui amb l’equip, Aneas també considera que el club pot ser un gran actiu per al municipi. “Sant Adrià ha estat històricament una ciutat castigada. Tant pel que fa a la contaminació, a les infraestructures que acull o als problemes que hi ha al barri de la Mina. L’esport pot ajudar a revertir aquesta imatge”, argumenta.”Les fites esportives són molt important per canviar la imatge que alguns tenen de la ciutat”, afegeix,

En aquest sentit, aquesta temporada serà una gran oportunitat per complir aquest objectiu. Alguns partits de l’Snatt’s es retransmetran per televisions estatals i això farà que el nom de Sant Adrià rebi una gran promoció. “Això és molt important per a qualsevol ciutat, però per a Sant Adrià encara més”, diu el president del Femení Sant Adrià.

Tot plegat, mentre el club continua lluitant per normalitzar el bàsquet femení. “L’esport femení està en clara desavantatge i hem d’anar recuperant terreny. Això sí, estem satisfets perquè el bàsquet femení cada cop està més a prop del masculí”, assenyala Aneas. Sigui com sigui, les liles són a punt de començar una temporada històrica.