Tres Xemeneies

Guijarro, Garriga, Aragonès, Puigneró, Cañete i Martí Grau en l’acte d’aquest matí. Foto: Jordi Pujolar/ACN

El president de la Generalitat ha presentat aquest divendres al matí el que serà el Catalunya Media City, és a dir, el hub digital, de l’audiovisual i del videojoc que acollirà el recinte de les Tres Xemeneies. Segons el Govern, el hub podria ser una realitat l’any 2030. Ho ha fet en un acte conjunt amb totes les administracions implicades, al campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El president estava acompanyat de l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete; l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; el vicepresident Jordi Puigneró; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; i el regidor barceloní Jordi Martí Grau.

Aragonès ha definit el hub com a centre de recerca, innovació i producció per al sector de l’audiovisual. “Un dels projectes de la dècada”, ha dit. També ha assenyalat que el seu naixement marcarà “un abans i un després, ja que és una necessitat per a la societat”. El projecte del Catalunya Media City inclou la construcció d’un parc metropolità i de nous habitatges. Aixecar aquests nous pisos, tanmateix, és una decisió que haurà de passar per l’aprovació dels Plans Directors Urbanístics (PDU) de la zona als plens municipals de Sant Adrià i Badalona. Tots dos, a principis de la setmana vinent.

Entitats veïnals com ara l’Entesa per un gran parc litoral al Besòs o la Plataforma per la conservació de les Tres Xemeneies fa anys que lluiten perquè la zona aculli en el futur un gran parc litoral i no s’aixequin pisos sobre una zona inundable. Mentre no s’inauguri el hub digital, el que hi ha damunt del terra de l’antiga central tèrmica de les Tres Xemeneies és terreny de disputa política.