La moció de reprovació la van presentar Guanyem, ERC i JxCat. Foto: Ajuntament

Finalment, l’alcalde Álex Pastor no ha estat reprovat pel Ple pel seu missatge sobre el centre per a menors projectat al Remei. La moció presentada a la sessió plenària d’aquest dimarts per Guanyem Badalona en Comú (Guanyem), ERC i Junts per Catalunya (JxCat) va ser rebutjada amb els vots en contra del PSC, el PP i Badalona en Comú Podem.

“La gestió ha sigut impecable per part de tots els actors implicats. La Generalitat ha encertat en analitzar la situació tal com els hi vam exposar i finalment trobar un espai millor. Això és el que realment ha passat”, va defensar l’alcalde al Ple.

Hores abans de la sessió, l’associació Exmenas (que agrupa antics menors no tutelats) va criticar que el missatge que va fer Pastor a Twitter el passat 12 de setembre, on deia que havia “aconseguit” que la Generalitat no fes un centre per a menors al Remei, el que pretenia era “distanciar la ciutadania dels menors no acompanyats”.

UNANIMITAT PER LA SEGURETAT
El que sí que va tirar endavant el Ple va ser la creació del Consell de Prevenció i Seguretat Ciutadana de Badalona. La iniciativa es va aprovar per unanimitat.

“El Consell de Prevenció i Seguretat Ciutadana de Badalona no serà l’única solució a tots els problemes, però sí un espai important de diàleg on poder exposar amb tranquil·litat les qüestions de seguretat”, va dir el regidor de Seguretat, Rubén Guijarro.

El regidor del PP Xavier García Albiol va criticar que “el govern del PSC fa una mala gestió policial” i va demanar que els veïns puguin participar en aquest ens. Per altra banda, dimarts Albiol va renunciar a la presidència del grup municipal del PP. El nou president és Juan Fernández i la nova portaveu Cristina Agüera.