Diverses entitats han donat suport a Hanan Serroukh després de ser acomiadada per la regidora de Seguretat, Irene González. Foto: Twitter

Hanan Serroukh era presentada com a nova coordinadora del districte de la Salut el maig del 2020. Aquesta educadora social s’incorporava a l’equip de Xavier García Albiol després de figurar com a número 70 en la candidatura del PP a les eleccions al Parlament del 2017, presència que repetiria en els comicis del passat 14 de febrer, aquest cop en el número 20. Un any després de la seva entrada al consistori, Serroukh era acomiadada de manera fulminant.

La decisió li va comunicar per sorpresa la regidora de l’àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència, Irene González, en una reunió farà prop d’un mes. “Em va dir que em feien fora perquè no donava vots. Jo tracto tothom per igual i això a alguna persona la incomodava”, explica encara atònita Serroukh, que considera que s’estava fent una bona feina amb els veïns i les entitats, sobretot pel que fa a la integració de les diferents cultures i orígens en un barri tan divers com el de la Salut.

L’educadora social –que va compaginar les tasques de coordinadora de districte amb la gestió de l’àrea de Convivència i Mediació– assegura que en aquest any de feina va rebre fortes pressions per part de particulars que presumien de “contacte directe amb l’alcalde” per aconseguir certs privilegis o un tracte preferencial. Serroukh relata un cas especialment delicat amb l’obertura d’una carnisseria halal en una zona del barri. La propietària d’un establiment proper es va adreçar directament a ella per reclamar-li que impedís la instal·lació del nou negoci perquè podia “perjudicar” les vendes del seu. “M’hi vaig negar. El barri és de tots i jo no soc qui per impedir que algú obri una botiga si té les llicències corresponents”, diu.

10 ANYS DE TRAJECTÒRIA
L’acomiadament de Serroukh no ha estat l’únic que s’ha produït aquest últim mes. El govern local també va decidir prescindir de Manuel Maldonado, que fins ara exercia de coordinador del districte de Llefià. A diferència de l’educadora social, la trajectòria de Maldonado es remunta al 2011, quan Albiol aconsegueix per primer cop la vara d’alcalde. Des d’aleshores sempre ha estat lligat al PP com a figura de referència en diversos barris i ajudant en la mediació de conflictes.

La seva sortida de l’administració local es va produir en paral·lel a la de Serroukh i –sempre segons la versió dels afectats– també al·ludint que “no donava vots”. “Jo tinc 68 anys i ja em tocaria jubilar-me, però qualsevol que em conegui sap que no ho vull. Em van dir que calia posar gent jove i que seria millor que marxés. Jo no faig política. La meva vida és al carrer, parlant amb veïns i mediant en conflictes. Si és per ajudar la gent sí que treballo gratis, però per ajudar un partit polític no”, assegura contundent Maldonado, que es va negar a deixar el càrrec, motiu pel qual va acabar sent cessat.

Tant Serroukh com Maldonado es mostren molt crítics amb el PP per les formes dels acomiadaments. “No vaig rebre ni una trucada de l’alcalde”, lamenta l’educadora social, que malgrat el desenllaç continuarà vinculada a la cúpula catalana del partit. A Maldonado sí que va ser el mateix Albiol qui li va comunicar la decisió. “Si et contracta l’alcalde, el mínim és que sigui ell qui et faci fora. El tracte que van tenir amb Serroukh va ser una falta de respecte”, assenyala, i apunta dolgut que es donarà de baixa de la formació.

JUBILACIÓ I CANVI DE PERFIL
Per la seva banda, des del PP asseguren que Maldonado ja està “en edat de jubilació” i que l’acomiadament de Serroukh es deu a un “canvi de prioritats” i que ara es busca “un altre perfil”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram