Algunes de les fotografies, al Centre Cívic de Dalt la Vila. Redacció

Malgrat estar immers en el procés d’obres de la remodelació del Passeig Marítim, el Pont del Petroli continua lluïnt lluny del mar. En concret, s’ha instal·lat al Centre Cívic de Dalt la Vila a l’exposició “Pont del Petroli: 25 mirades”, on 25 fotògrafs donen la seva visió del pantalà que després d’un any i mig de la seva reobertura ja s’ha convertit en un símbol de la ciutat de Badalona. L’antiga estació d’intercanvi d’hidrocarburs de CAMPSA s’endinsa en el mar uns 250 metres i ofereix una vista privilegiada des del mar, de la ciutat. Les 25 mirades només són una petita mostra dels mil·lers de fotografies que molts badalonins i visitants han fet en aquesta instal·lació que serveix també com a estació científica i meteorològica.

La mostra, que es podrà veure fins el proper 22 de desembre al Centre Cívic de Dalt La Vila és testimoni d’una reivindicació ciutadana que es va oposar a l’enderroc del pantalà quan els plans urbanístics preveien eliminar-lo del paisatge badaloní.

Cal recordar que actualment no existeix cap altre punt al llarg de la costa catalana s’estiguin prenent aquestes dades. Sí que existeixen punts instrumentalitzats, però tots ells són mar endins o al interior de dàrsenes portuàries. Cap d’aquests darrers punts permet relacionar la informació propagada des de les boies de mesura fins a la costa. L’existència del pantalà, la seva accessibilitat i la seva proximitat al nucli urbà, el converteix en idoni per aquests usos.