Foto: Jordi Pujolar / ACN

L’oposició en bloc de Badalona ha retret a l’alcalde Xavier Garcia Albiol que aquesta setmana hagi viatjat a València per veure el partit de bàsquet de la fase final de l’ACB entre el Barça i la Penya, jugat dimecres. Consideren que Albiol s’ha saltat el confinament, però des del govern municipal del PP asseguren que el desplaçament està emparat per la llei. “Ha anat a València per motius de feina i representació”, ha explicat la portaveu del govern, Cristina Agüera. En una piulada a Twitter, la regidora popular ha respost el retret dels socialistes i els ha recordat els motius pels quals va haver de dimitir l’anterior alcalde del PSC, Álex Pastor: “Millor deixar aquí el tema de saltar-se el confinament”, ha etzibat.

El portaveu socialista, Chistian Carneado, ha obviat l’incident de l’exalcalde del seu partit i lamenta que Albiol es cregui amb el “privilegi” de desplaçar-se on vulgui, mentre molts veïns no podien anar a veure familiars. També ha qualificat el desplaçament a València com un viatge “d’oci”.

En aquest sentit, la líder de Guanyem, l’exalcaldessa Dolors Sabater, també ha recordat que Albiol “no és ni entrenador, ni massatgista, ni delegat de l’equip” i que, per tant, no ha anat a València “per cobrir cap necessitat de ningú”. Sabater, en canvi, sí que ha comparat l’actuació d’Albiol amb la de l’exalcalde Pastor: “Es creuen una classe privilegiada”.

També el president del grup municipal de JxCat, David Torrents, ha demanat a Albiol que doni “exemple”, mentre que els republicans creuen que l’assistència d’Albiol a València no està justificada com a viatge de representació: “La Penya sap que sempre ha comptat amb el suport del consistori i aquest desplaçament no afegia cap element imprescindible”.