El Ple telemàtic del mes de juny a l’Ajuntament de Tiana. Foto: Aj. de Tiana

L’Ajuntament de Tiana ha acordat reforçar l’equip dels serveis socials municipals durant la crisi provocada per la pandèmia per poder detectar més famílies vulnerables. En Ple del mes de juny celebrat aquest dimarts, els grups han votat a favor de la proposta presentada per Junts per Tiana -l’únic partit de l’oposició- per la via d’urgència, on es demanava impulsar el control dels potencials beneficiaris de l’Ingrés Mínim Vital i assessorar-los en la tramitació de la prestació econòmica acordada recentment per l’estat espanyol.

La iniciativa ha tirat endavant amb una esmena realitzada des del govern local, que modificava la proposta de creació d’una oficina municipal específica per un reforç de l’actual equip de serveis socials enfocat en aquest sentit. En la mateixa línia, el Ple ha aprovat per unanimitat un acord institucional per a la reconstrucció social i econòmica de la població, mitjançant un pacte local que fomenti les iniciatives sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. També s’ha llegit una Declaració Institucional en suport als treballadors afectats pel tancament de les plantes de l’empresa Nissan.

Pel que fa al cas del geriàtric municipal, a la reunió dels grups s’han ratificat els decrets sobre la intervenció de la gestió la residència Sant Cebrià, després que l’empresa concessionària de l’equipament interposés diversos recursos al respecte.