El Ple de dimarts a l’Ajuntament de Tiana. Foto: Ajuntament

Nou episodi en el cas de les obres del cinema a la Sala Albéniz de Tiana. L’Ajuntament ha decidit sancionar amb una multa de 8.000 euros el regidor de JxCat Mateu Hernández com a “promotor i responsable” de la instal·lació de so que es va realitzar de manera irregular a l’equipament.

En la sessió ordinària del Ple celebrada dimarts, els grups van acordar desestimar les al·legacions presentades per Hernández i ratificar la resolució de l’expedient sancionador obert al regidor, que en les seves conclusions considera que s’han vulnerat els principis de bona conducta establerts en la Llei catalana de Transparència. El punt va tirar endavant gràcies al suport de l’equip de govern -ERC i PSC- i malgrat l’abstenció de JxCat i la negativa de Junts per Tiana.

“Durant tot el procediment s’ha vulnerat el dret a la defensa impedint l’interrogatori als testimonis que proposàvem”, va denunciar Hernández en la seva intervenció, on va assenyalar que les infraccions imputades no tenen fonament jurídic i on també va reiterar la seva intenció de portar el cas als tribunals via un contenciós administratiu. En la mateixa línia es va pronunciar el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, que va acusar el govern local de voler “tancar el cas en fals” i que va assegurar que el seu grup no ha tingut accés a l’expedient administratiu ni a l’escrit d’al·legacions presentat per Hernández.

VOT INDIVIDUAL
En una contundent intervenció, l’alcaldessa Marta Martorell va voler desvincular l’equip de govern d’un projecte que va qualificar “d’obsessió” i va acusar Hernández de voler manipular el cas demanant factures falses d’unes actuacions. Martorell també va avançar la decisió de la regidora de JxCat Marta Guàrdia de renunciar al càrrec de coordinadora de la formació a Tiana. Guàrdia va demanar votar individualment al Ple, trencant la dinàmica de vot del seu partit i posicionant-se amb el govern.