El Ple telemàtic de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. Foto: ERC Sant Adrià

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va celebrar aquest dimecres el seu primer Ple després de l’esclat de la pandèmia del coronavirus ara fa dos mesos. Els grups municipals es van reunir telemàticament per posar fil a l’agulla amb un extens ordre de punts on destacava el nomenament del nou jutge de pau de la població i l’aprovació provisional de la modificació del Pla General Metropolità per regular els pisos turístics.

La sessió d’aquest dimecres va arrencar amb un minut de silenci en record de totes les persones que han perdut la vida a causa de la pandèmia de la Covid-19. Seguidament, el consistori va elevar al plenari la proposta de nomenament del nou jutge de pau del municipi. Aquest punt va ser criticat per part del grup d’ERC perquè consideren que s’ha seguit un procediment “poc transparent” en l’elecció del candidat.

L’altre gran punt de la reunió va ser l’aprovació provisional de la modificació del Pla General Metropolità referent a la regulació dels habitatges d’ús turístic. El Ple va decidir dona llum verda a la proposta a l’espera de poder votar la versió definitiva, una oportunitat per “lluitar contra l’especulació i la gentrificació”, segons van celebrar els republicans a través de les xarxes socials.

La reunió també va servir perquè el grup d’ERC aprofités per fiscalitzar la gestió de la crisi del coronavirus que ha fet el govern municipal. Al punt de precs i preguntes, la formació van plantejar una bateria de dubtes al consistori com la situació de les ajudes econòmiques a la ciutadania, l’establiment de zones de vianants per facilitar el desconfinament o la no convocatòria de plens ni comissions en els últims dos mesos.