Cecopal Badalona

Reunió del centre de coordinació operativa municipal (CECOPAL). Foto: Ajuntament

A causa de la situació actual de fase d’alerta del PROCICAT per fort onatge i per la previsió de fort vent, l’Ajuntament de Badalona demana a la ciutadania que no s’apropin a la línia de la costa, i ha decidit portar a terme diverses accions preventives.

Les mesures s’aniran actualitzant en les successives reunions mantingudes al centre de coordinació operativa municipal (CECOPAL) arran de l’estat d’alerta pels diferents fenòmens meteorològics previstos. Aquest centre està presidit pel tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Protecció Social a les Persones i Impuls Comercial, David Torrents, i compta amb la participació dels responsables de diferents serveis municipals.

Torrents explica que “les onades ja arriben al passeig marítim”, i per això s‘ha tallat el pas. No s’hi pot accedir des de l’altura de la platja de la Barca Maria, entre el Torrent de Vallmajor i el Manresà. Queden tancats també els dos accessos per a vianants a la platja de la Barca Maria, així com els parcs de Can Solei i Ca l’Arnús i el de l’Escorxador. A banda, es demana a la ciutadania que no s’apropi a primera línia de mar: espigons, esculleres i passeig Marítim. També es prohibeix fer activitats recreatives o professionals al mar.

A causa del temporal marítim que s’està registrant hi ha espais del litoral que ja han patit algunes afectacions. Aquest és el cas del sobreeixidor situat a l’alçada del carrer de Torrebadal, que s’ha trencat. Han resultat afectades algunes passeres i accessos situats al llarg de la platja. També han quedat malmesos alguns establiments com els banys La Donzella i el Club Nàutic Bétulo.