L’alcalde, a bord del vaixell en què s’ha fet la presentació dels resultats. Foto: Aj. de Badalona

Les 6.011 persones que han votat aquesta darrera setmana entre les dues propostes de reconstrucció del Pont del Petroli han decidit que la plataforma final sigui rodona i no pas rectangular. El model guanyador, que s’ha presentat aquest matí, ha rebut 3.552 vots i, la segona opció, 1868. A banda, s’han comptabilitzat gairebé 600 vots nuls: uns 200 per duplicació de DNI i més de 400 de persones no empadronades a la ciutat.

L’alcalde, Rubén Guijarro, es mostra content per la participació obtinguda en la consulta: “És un dels símbols de la ciutat i era una de les meves prioritats com a alcalde, veure com la gent ha participat de valent ens satisfà molt”, ha declarat a LíniaNord. Amb la intenció de potenciar la participació, l’Ajuntament va instal·lar el dissabte passat una carpa amb ordinadors per poder votar al peu del Pont. Allà se’n van recollir uns 300 vots.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, Julio Molina, valora la consulta com “un pas més per millorar la participació ciutadana”. Alhora, proposa més informació i més temps per a properes votacions. L’alcalde Guijarro es mostra satisfet amb la votació: “Mai cap procés participatiu havia concentrat una participació tan alta en només una setmana a la nostra ciutat”.

Per reconstruir l’estructura, malmesa des del gener de 2020, el Laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya va realitzar els estudis tècnics. El resultat van ser els dos models que s’han posat a disposició de l’elecció ciutadana.