Pere Tomàs, capità als 21 anys. penya.com

Pere Tomàs (Llucmajor, 1989) és una altra d’aquelles perles del planter del DKV Joventut que han acabat al màxim nivell del bàsquet espanyol. Des d’enguany també és capità de la Penya i només té 21 anys. El 19 verd-i-negre analitza per Lína Badalona l’actualitat de l’equip.

Com valores la situació del equip tenint en compte les lesions, l’estat econòmic del club i els darrers resultats? Com ho esteu vivint al vestidor?

No estem passant pel millor moment de la temporada. Estem treballant molt per sortir d’aquesta situació el més aviat possible. Començant pel dijous, que tenim un partit molt important aquí a l’Olímpic contra un equip molt perillós. Per mi, la revelació de la temporada.

En els darrers partits, l’equip baixa el nivell extraordinàriament a l’últim quart. A què creus que es deu?

No m’agrada posar excuses mai, però és cert que a la plantilla som pocs jugadors i juguem molts més minuts i arribem menys frescos al final del partit. Estem intentant treballar per a que qualsevol jugador, tant si té trenta-tres anys com si té setze pugui jugar els quaranta minuts al 100%. Perquè amb els mateixos jugadors hem guanyat a Menorca i hem fet partits molts bons, o sigui que no és excusa.

La segona volta de la lliga acaba de començar. Amb quins objectius la encareu? Veieu possible tornar als llocs de play offs?

El primer objectiu és assolir la permanència. Ens queden un o dos partits més per assegurar-la matemàticament. Si els guanyem ja podrem mirar tranquil·lament com està la zona de play offs i segur que treballarem al màxim per estar allí.

Molts jugadors sou del planter i, a més, també sou amics. Com es tradueix aquesta compenetració al saltar a la pista?

La veritat és que ens portem molt bé perquè la diferència d’edat és mínima, a més, ara han pujat molts joves. Això a la pista crec que es tradueix en treballar al màxim, en transmetre molta il·lusió a tota la plantilla i en ajudar als companys.

Ets capità des d’aquesta temporada i només tens 21 anys. Esperaves arribar fins aquí tant ràpid?

La veritat és que no. Estic molt content que m’hagin elegit capità. Ho va proposar l’entrenador i els meus companys em van donar el seu suport. Estic molt agraït i intento fer-ho el millor possible. No he tingut cap problema, són un grup molt bo i m’ajuden molt. També estic molt content de com m’estan anant les coses però està clar que sempre s’ha de millorar en tots els aspectes.

Com a capità de l’equip, quin missatge enviaries a la afició?

Dons que ens vinguin sempre a animar, tant als bons moments com als no tan bons, sobretot ara que estem passant per un d’aquests moments no tan bons, i que ens ajudin com han fet fins ara.