Badalona se suma a la llarga llista de municipis i ciutats que mostraran el seu rebuig a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) amb un recurs al Tribunal Constitucional (TC). Així ho va decidir el Ple, ja que l’oposició va fer valer la seva majoria per obligar el govern municipal a presentar un recurs contra una llei elaborada pel seu propi partit, el PP.

La moció la van proposar conjuntament PSC, CiU i ICV-EUiA i instava l’Ajuntament a presentar davant del TC un recurs d’inconstitucionalitat contra la LRSAL aprovada el passat mes de desembre del 2013. La proposta va rebre els vots favorables dels grups promotors i del regidor no adscrit, i només el PP hi va votar en contra.

Fonts municipals han confirmat a Línia Badalona que, tot i que el govern no està d’acord amb el contingut de la moció aprovada, respectarà el mandat del ple municipal i presentarà el recurs corresponent.

SATISFACCIÓ DE L’OPOSICIÓ

La sensació a l’altra banda és la contrària, de satisfacció perquè la moció va prosperar. Així ho assegura a Línia Badalona Jordi Serra, líder del PSC, que valora positivament que la moció s’hagi aprovat tot i el govern del PP. Serra considera que “és una llei que només serveix per privatitzar serveis i no per estalviar” i que, si s’arribés a aplicar a Badalona, seria “molt greu” i comportaria perdre la gestió d’equipaments com l’Hospital Municipal de Badalona o el Sociosanitari El Carme.

El grup municipal de CiU també es mostra satisfet. El líder de la federació, Ferran Falcó, ha comentat a Línia Badalona que aquesta és “una llei del govern central que pretén laminar les competències de les administracions locals i de la Generalitat, perjudicant uns ciutadans que, si es fes efectiva la nova llei, veurien com es deixen de prestar serveis importants que avui donen ajuntaments com el nostre”.

També la considera perjudicial i “nociva per a l’administració local i per als ciutadans” Carles Sagués, d’ICV-EUiA, que ha assegurat que “aquesta llei es fa per justificar un estalvi que no es veu per enlloc”. Segons Sagués, que s’hagi aprovat aquesta moció demostra “que el PP no té majoria al Ple” i espera que es pugui tirar enrere, ja que “podria afectar moltes competències”, com ara les escoles de música, entre d’altres.

Badalona també sancionarà els bancs amb pisos buits

En el Ple ordinari del mes de febrer celebrat la setmana passada, també es va aprovar una moció per sancionar els bancs o grans empreses que tinguin habitatges buits. Una moció que contempla fins a tres sancions que poden arribar als 100.000 euros si les entitats bancàries o empreses no fan cas dels requeriments de l’Ajuntament i faciliten l’ocupació dels pisos.
Aquesta moció va rebre el suport de tots els grups municipals i comptava amb el vistiplau de la Plataforma d’Afectats de la Hipoteca (PAH). Tal com ja va avançar Línia Badalona fa unes setmanes, la PAH i diversos grups municipals van posposar la presentació d’aquesta moció al Ple de febrer per acordar un text comú.

PINYA PER LA LLENGUA
El Ple també va acordar defensar el model pedagògic d’immersió lingüística i rebutjar l’activitat de Convivència Cívica Catalana, davant l’amenaça d’aquesta entitat de demanar que es faci un 25% de les classes en castellà a totes les escoles de la ciutat. La moció, aprovada amb els vots favorables de tots els grups excepte el PP, insta el govern municipal a convocar el Consell Escolar Municipal per establir mesures de defensa del model educatiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram