La no adhesió de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet al conveni amb l’operadora Barcelona Energia ha plantejat diversos dubtes en el si del consistori. En Comú Podem Santa Coloma denunciava la setmana passada la situació i lamentava la negativa del govern local a una iniciativa que vol facilitar l’accés a energia renovable dels municipis metropolitans per tal que puguin utilitzar aquest recurs amb els seus equipaments.

A preguntes de Línia Nord, el consistori colomenc ha assenyalat aquesta setmana que ningú de Barcelona Energia es va posar en contacte amb l’administració per “presentar el conveni i poder valorar-ho”. Aquesta desinformació que al·ludeix l’Ajuntament també s’hauria produït en altres municipis del Barcelonès Nord que tampoc s’haurien adherit a la iniciativa.

Des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) desmenteixen aquesta situació de falta d’informació i asseguren que es van convocar reunions amb tots els municipis metropolitans, incloent-hi Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona. “Hem detectat problemes de coordinació interns als consistoris, que han fet que alguns no hagin demanat incorporar-s’hi abans de l’anunci que vam fer fa uns dies”, apunta l’AMB, que malgrat tot insisteix que el procés d’incorporació no està tancat i que en qualsevol moment les poblacions que ho desitgin poden demanar adherir-se tant ara com el 2022.

Cal recordar que Barcelona Energia és una iniciativa impulsada per l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona que busca obrir les portes d’aquesta empresa pública d’energia renovable a la resta de municipis metropolitans.