La comissaria dels Mossos de Badalona. Foto: Google Maps

Dos anys després, ha arribat el judici del Mosso que va amagar una càmera de vídeo al vestuari de dones de la comissaria de Badalona. Era l’estiu del 2015 quan un agent del cos va camuflar una càmera Polaroid en una bossa d’esport i la va introduir al vestuari, d’on va obtenir imatges de les agents en roba interior. La Fiscalia calcula que el Mosso va arribar a gravar 17 dones, i per això li atribueix 17 delictes de descobriment i revelació de secrets.

El Mosso va reconèixer els fets durant la seva declaració ahir a l’Audiència de Barcelona i va explicar que en aquell moment tenia problemes personals i que ara viu “un calvari personal i professional”. L’acusat només va respondre les preguntes del seu advocat. Les 17 Mosses afectades també van comparèixer per confirmar que sortien a les imatges. Van coincidir a dir que s’han sentit “traïdes” i “humiliades” pel seu propi company.

La Fiscalia li demana quatre anys de presó i una indemnització de 10.000 euros per a cadascuna de les agents afectades. També sol·licita que se l’inhabiliti de l’exercici de Mosso durant els quatre anys que duri la condemna.

45 ARXIUS D’IMATGE
En el transcurs de la investigació es va descobrir una targeta SD amb 45 arxius d’imatge i un arxiu de vídeo fet amb un mòbil, en el qual també apareixen diverses agents al vestuari, gravades de manera clandestina en roba interior.