Plena de gom a gom. Tot el que havia de tenir l’altra i no té i encara no se sap quan ho tindrà. El primer dia de funcionament de la carpa provisional del Mercat Maignon ha estat tot un èxit. Un matí ple de vendes en un mercat que compta amb totes les como­ditats com calefacció o aigua calenta i telèfon pels paradistes. Els primers clients es van sentir encantats de fer les seves compres i auguren que va per llarg.

Tot i així va ser dilluns el dia de la inauguració oficial. Un nou espai amb 24 parades encabides en més de 750 metres quadrats. Pràcticament un miler de metres amb un magatzem general, quatre cambres frigorífiques comunes, una zona per contenidors i també oficines amb vestidors.

Davant d’aquesta inauguració l’alcalde de Badalona va recordar la “important” inversió que s’havia fet en tota l’estructura i augurava que com a mínim se’n faria ús durant tres anys. L’alcalde anava més enllà i assegurava que la ubicació de la carpa, a la plaça de les puntaires, farà augmentar el nombre de vendes.

AUGMENT DE VENDES

Precisament, la crisi ha fet minvar el nombre de vendes que molts havien notat com a molt més minses que no pas l’any passat. Asseguren que els badalonins tenen la butxaca més prima, han comprat menys per Nadal, han buscat i remirat més però tot i així han continuat confiant amb el mercat municipal per continuar fent les seves compres.

L’alcalde i el regidor de Consum visiten el mercat provisional. Ajuntament

D’altra banda, alguns dels para­distes, però, es mostren descontents amb els terminis d’o­bertura que ha ofert el consistori, tot i que des del govern municipal defensen que han obert un quatre de gener amb un “consens gene­ral”. El principi s’especulava la data de la primera setmana de desembre, després es va allargar fins la data en què finalment s’ha obert. Tot i així molts paradistes creuen que haver obert en la campanya de Nadal ha estat una gosadia i els ha multiplicat la feina. Per això, asseguren, ha­gués estat millor haver-ho fet la primera setmana de setembre o la de febrer, setmanes, molt més fluixes, han comentat.

L’ANTIC EDIFICI, UNA INCÒGNITA

El que és del tot una incògnita és quan començaran les obres de remodelació de l’antic mercat, un edifici modernista amb més de 125 anys d’història. El regidor de Comerç i Consum, Jordi Subirana, explica que encara hi ha molts “detalls” per decidir i que haurà de ser durant el proper mandat quan s’hagi de tirar endavant tot el projecte amb un nou govern municipal que el vulgui encapçalar. Un dels serrells que més preocupa ara mateix a molts comercials del centre és com quedaria resolt l’aparcament, inicialment previst a la plaça de les Puntaires.

Recordem que l’Associació de Venedors del Mercat i l’Ajuntament de Badalona han signat un conveni on s’estableixen les condicions del canvi d’ubicació i les tarifes que haurà d’abonar cada paradista: un mínim de 60.000 euros per renovar la seva concessió 25 anys més. La remodelació integral està pressupostada per un valor d’1,7 milions d’euros.