Mercat Montgat

La plaça del mercat es ja un punt neuràlgic de la vila. Foto: Twitter (@enlairat)

El mercat de Montgat celebra sis anys de vida, en els quals ha donat servei no només als montgatins del barri del Pla, sinó també a poblacions veïnes, com és el cas del barri de la Virreina de Tiana. Per celebrar l’aniversari, l’Ajuntament ha programat una setmana d’activitats i concerts.

Sortejos i activitats

Fins demà es pot participar en un Rasca i guanya digital. Per participar-hi, cal escanejar els codis QR que hi ha als comerços del mercat. Els premis són lots diaris de productes del mercat i un xec regal de 120 euros. Demà també es farà una exhibició de ball de Duodance Montgat i dissabte el consistori organitza una marxa de vuit quilómetres, amb 320 metres de desnivell positiu. Un cop arribats a la meta, als participants els esperarà una botifarrada a la Botigueta Cuina de Mercat. Per acabar, a les 12 del migdia, hi haurà el concert dels Swing Engine a la mateixa plaça del mercat, que servirà com a final de festa.

Revulsiu per la zona

Fa sis anys, els diaris recollien el temor que els veïns del Pla de Montgat i de la Virreina de Tiana tenien sobre l’obertura del mercat. “Acabarà amb les botigues de tota la vida”, s’hi llegia. Passat el temps, el president de l’Associació Veïnal la Virreina, Jaume García, assegura que la plaça del mercat “ja és un punt de trobada” per als veïns. A banda, hi ha la facilitat per fer la compra. “Abans del mercat, els de la Virreina havíem d’anar a comprar al centre de Montgat o de Tiana, ara ja no”, explica Garcia.