Susi Abanades

Susi Abanades, durant la seva actuació. Foto: Twitter (@Aj_Tiana)

La tianenca Susi Abanades es va endur dissabte passat el primer premi del Maresmusic, el concurs de música jove del Maresme que enguany ha celebrat la seva divuitena edició. Aquest any hi han participat músics de Montgat, Cabrils, El Masnou, Vilassar de Mar, Tordera i Tiana.

El premi consisteix en la gravació en vídeo d’un concert en directe en un estudi de televisió o d’un videoclip fora d’estudi, valorat en 2.000 euros.

La final del certamen es va celebrar a l’Espai Escènic de Ca n’Humet del Masnou, i va resultar triomfal per a Susi Abanades i la seva banda, que també es van emportar el premi local de Tiana. Aquest guardó consisteix en la contractació de la banda per a una actuació a les festes majors dels municipis participants, per 600 euros.

A banda, el poble també hi guanya, ja que la final de l’edició del Maresmusic de l’any vinent se celebrarà a Tiana.

Susi Abanades és un projecte autogestionat nascut l’any passat amb la publicació del seu primer senzill, la cançó Tu Piel.

Abanades i Joan Isern (productor i guitarrista) han treballat en la composició de més cançons, que s’editaran en un EP gràcies a una beca atorgada per Cases de la Música.

La resta de guardonats van ser Max i Pau, del Masnou, amb una participació en una fira professional amb assessorament d’una empresa del sector i 500 euros per a la compra de material musical; i El Ventilador, de Cabrils; premiats amb la contractació en un festival itinerant català, per 400 euros.