Sabater Late Night

Dolors Sabater i Ana Polo durant el ‘late night’ d’aquest diumenge. Foto: Maria Asmarat/ACN

La candidata de Guanyem a Badalona, Dolors Sabater, ha reivindicat el govern que va liderar entre el 2015 i el 2018 i ha fet una crida a tornar a aconseguir una “majoria absoluta” per frenar l’alcaldable del PP, Xavier García Albiol. Ho feia ahir diumenge en un format de late night al teatre Cor de Marina de Badalona amb més d’un centenar de persones.

“Som la garantia única, absoluta i certa que no passaran ni ell ni les seves polítiques”, va assegurar Sabater. La candidata a l’alcaldia va avisar del “perill” que suposa el projecte del popular i va alertat d’aquells que “acaben copiant les seves polítiques”. Així mateix, va presentar Guanyem com l’únic partit que “és de Badalona i per Badalona” i va defensar la seva voluntat de “liderar un govern estable, fort i sense ressentiments”. “Anem a l’entesa”, va afirmar Sabater.

Sabater va posar el mandat del 2015-2018 com un exemple de polítiques fetes per a tota la ciutadania, amb processos participatius i pensant en tots els barris. “Som els que podem ser més útils per recosir la ciutat”, insistia la candidata.

Pel que fa a propostes, Sabater va defensar que la ciutat necessita deixar de banda la idea que “seguretat implica més policia”, i va afirmar que, si és alcaldessa, restablirà la regidoria de Seguretat i Dignitat Humana. A banda, per fer front al canvi climàtic i les onades de calor, la candidata també es proposa acabar amb els espais públics on “només hi ha ciment” i aposta per les zones verdes, així com convertir els equipaments públics en refugis climàtics i garantir que “tothom” pot accedir a les platges.

Entre d’altres, Sabater també va reivindicar la necessitat de crear espais per als joves per tal de donar oportunitats “a tot el talent de la ciutat” que ha de marxar davant la manca de projecció dins el municipi. Així mateix, l’alcaldable va recordar que el seu programa també recull la proposta que tots els desplaçaments en transport públic a equipaments mèdics siguin gratuïts, així com garantir que “tots els nens” tenen accés a casals, esplais i alimentació durant l’estiu.

Amb tot, Sabater va erigir-se com a representant d’una candidatura “útil” que és “la porta d’entrada” dels veïns a les institucions. “Fa molts anys que treballem per a la ciutat”, va recordar.

Un ‘late night’ com a acte central de campanya

Ana Polo va ser  l’encarregada de conduir el late night de Guanyem. A l’escenari, que recreava una plaça de la ciutat, s’hi van poder veure diversos elements que recordaven que es tractava d’un acte electoral: un senyal d’stop que posava Stop Albiol; una parada d’autobús on es llegia Destinació Ajuntament 2015 2023; o un panell informatiu que assenyalava dues direccions Pl. D’Abandonar el Retret i C. De Recosir la Ciutat.

L’acte va comptar amb les intervencions de l’actor i activista Willy Toledo; l’exvicepresident d’Òmnium Marcel Mauri; el diputat de la CUP Dani Cornellà; i la coordinadora d’EUiA Mercedes Vidal, entre d’altres.

Mauri, expresident d’Òmnium Cultural i cap de gabinet de Sabater durant el govern del 2015-2018, va parlar de la “mirada compromesa” de Sabater i la va reivindicar com una alcaldessa que governa per tothom davant d’altres que ho fan moguts per interessos polítics, en una clara referència al candidat del PP, Xavier García Albiol.

Al seu torn, l’actor Willy Toledo, que tanca la llista de la candidata de Guanyem, va carregar contra els partits que “sustenten el règim del 78” i va defensar la política municipal com l’única eina des d’on veritablement es poden fer “polítiques d’esquerres”. Pel que fa a la cultura, Toledo va assegurar que per tal de promoure-la és necessari “descentralitzar-la”, acostar-la a tots els barris, i incloure el sector en el consistori.