Marta Martorell

L’exalcaldessa Martorell durant el ple de la moció de censura. Foto: Línia Nord

El jutjat del contenciós administratiu 16 de Barcelona ha donat la raó al grup de Junts per Tiana en la seva denúncia pel bloqueig de la documentació requerida sobre el cas de transfuguisme de la regidora Marta Guàrdia. Concretament, la sentència diu: “Per part de l’Ajuntament de Tiana [aleshores governat per Marta Martorell d’ERC] es va vulnerar el dret fonamental a la participació i la representació política (…) del regidor Isaac Salvatierra Pujol [actualment alcalde, després de la moció de censura del passat mes d’abril] en no haver-li facilitat en termini i forma completa la documentació requerida per ell mateix referida a l’expedient administratiu de delegació de competències municipals i retribució a la Sra. Marta Guàrdia”.

La cronologia d’aquest cas ens porta fins al mes de juliol de 2021. Durant el ple municipal, la regidora Marta Guàrdia va anunciar que deixava el grup municipal de Junts per Catalunya. Així, passava a ser regidora no adscrita de Tiana. Quatre mesos més tard, el passat novembre, el grup de Junts per Tiana va presentar al registre municipal un recurs de revisió sobre el cas de suposat transfuguisme de Marta Guàrdia.

L’equip de govern d’aquell moment es va negar fins a tres vegades a lliurar la documentació. Així, ens plantem el gener de 2022, quan Junts per Tiana presenta al jutjat del contenciós administratiu un recurs especial contra l’exalcaldessa Marta Martorell “per coartar i impedir l’accés a determinats informes i expedients administratius”. La sentència, publicada el 3 d’octubre, els dona la raó.