La caixa del Club sembla estar tan buida com el seu pavellò en aquesta fotografia. Redacció

Era l’última Junta General d’Accionistes que presidia Jordi Villacampa, que ja ha anunciat que el mes de juny plegarà com a màxim mandatari de l’entitat verd-i-negra. Les quinze persones que van participar-hi (en representació del 32,4% de l’accionariat) van aprovar els comp­tes de l’exercici 2009-2010, que va acabar amb unes pèrdues per valor de 3,2 milions d’euros.

Es tracta de la primera temporada des de que Villacampa presideix el club que acaba amb números negatius, un dèficit causat pel descens dels ingressos per patrocini i publicitat (DKV ha reduït la seva aportació) i la no execució d’un contracte per construir un col·legi diferenciat a una masia del barri de Canyet, en no haver rebut els permisos administratius corresponents. Segons el propi vicepresident econòmic de l’entitat, Màxim Peregrina, l’exercici que va finalitzar el passat 30 de juny va ser “dramàtic”, i ha provocat que el club es quedi sense fons propis. En un principi les pèrdues havien arribat als 4,2 milions d’euros, però un benefici atípic d’un milió d’euros rebut pel club per la concessió administrativa del Palau Olímpic ha reduït finalment el dèficit de gestió de l’exercici als 3,2 milions d’euros.

A tot això, el Joventut ha augmentat el seu deute brut fins els quinze milions d’euros, una xifra que baixa fins els 9,8 mi­lions si s’hi resta els diners que deuen al club. L’única solució que veu el club per mirar de reduir-lo és la venda de patrimoni. Actualment la Penya posseeix com a principals actius patrimonials uns terrenys al barri de Canyet i a la urbanització Mas Ram, té la propietat del 90% de la zona esportiva Mas Ram i un 25% de participacions al Centre Comercial Màgic.

El president del Joventut, Jordi Villacampa, va recordar que si no tinguessin aquest pa­trimoni “estarien liquidats”. També admetia que el club acaba de deixar enrere un exercici “dolentíssim” i que no es pot continuar en aquesta línia. Villacampa va emplaçar al nou consell d’administració que s’haurà de fer càrrec de l’entitat a cenyir-se als ingressos i va demanar ajuda a les administracions per afrontar plegats el futur de l’entitat esportiva més prestigiosa de la ciutat. “No els demanem ni un euro, les solucions les aporta el Joventut. Ja no depèn de nosaltres sortir d’aquesta situació”, va deixar clar Villacampa.

CLAUS DE FUTUR

La capitalització del patrimoni és, per tant, una de les possibles solucions per garantir el futur de l’entitat. Això i negociar la recerca d’un nou espònsor, ja que la companyia d’assegurances DKV ja ha anunciat la seva intenció de deixar de patrocinar la samarreta verd-i-negra a l’acabar l’actual temporada.

Els accionistes van aprovar, encara que no per unanimitat, un pressupost més auster per l’actual temporada, de 6,4 milions d’euros, un 22% menys que l’anterior. Segons Màxim Peregrina, la reducció s’explica per intentar evitar més pèrdues i per adaptar-se a l’actual context de crisi i a la reducció de l’aportació de DKV. Aquests nú­meros contemplen uns in­- gressos atípics de dos milions d’euros que haurien de procedir de la venda d’actius.

Sobre l’ampliació de capital com a possible solució, Villacampa va afirmar que seria una via interessant però es va mos­trar molt escèptic de po­der-la portar a terme per l’actual conjuntura de crisi i per­- què l’anterior intent va acabar en fra­càs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram